Open boek

Een cursus in wonderen

Een cursus in wonderen bestaat uit drie boeken in één kaft: het tekstboek, het werkboek, en de handleiding voor leraren. Achterin het boek is eveneens een korte 'verklaring van termen' opgenomen. In Nederland wordt Een cursus in wonderen uitgegeven door uitgeverij Ankh Hermes en is in mening boekhandel zowel als in het tweedehands boekcircuit te verkrijgen.

De oorspronkelijk engelstalige cursus, zoals die in eerste instantie in het najaar van 1975 in foto-offset en in juni van 1976 in druk verscheen, was een bewerkte vorm van de originele dictaten en de notities in steno zoals Helen Schucman die in de jaren 1965-1972 had neergeschreven.

De Nederlandse editie, die een directe vertaling van deze bewerkte uitgave is, verscheen aan het einde van het jaar 1999, en is inmiddels al zeven keer in herdruk verschenen.

Behalve een cursus in wonderen in het Nederlands, is de Cursus eveneens in het Afrikaans, Bulgaars, Chinees, Noors, Deens, Fins, Frans, Hebreeuws, Kroatisch, Duits, Italiaans, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Slowaaks, en Zweeds verschenen. Andere vertalingen zijn in bewerking, waaronder Czechisch, Grieks, Hongaars, Japans, Koreaans, en Yoruba.

Alhoewel ontwaken tot de Universele werkelijkheid van God een heel individueel gebeuren is, vormt het samenkomen en delen van de ervaringen zonder die te vergelijken een heel belangrijk en behulpzaam onderdeel van de individuele transformatie. “Maar indien hij U niet hoort, zo neem nog een of twee met u, opdat in den mond van twee of drie getuigen alle woord besta. Want waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen.”

Contact Een Cursus in Wonderen: contact@eencursusinwonderen.org of 020-3690611

Bijeenkomsten

Dit betreft de wonderbaarlijke gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer wij bijeenkomen...

Publikaties

De paradox van tijd, een blik op het oneindige en ongrijpbare begrip van tijd...

Een speciale boodschap

Hij kan geen duizend antwoorden geven wanneer slechts één het enige antwoord is dat er is. Aanvaard dit antwoord...

De Master Teacher

De Master Teacher is, door de verlichting van geest en lichaam, een leraar van God door middel van een cursus in wonderen...

Het gebruik van terminologie

Dit is geen cursus in theoretische filosofie, noch bekommert het zich met nauwkeurige terminologie in relatie tot herkomst...

Wie zijn Gods leraren?

Zij komen van over heel de wereld, vanuit alle religies en geen enkele religie, zij zijn degenen die de roep hebben beantwoord...