Abstracte vlam

Hemelvaart

Laat ons naar die verdwijning kijken – in het Nieuwe Testament wordt het de ascentie genoemd. Wanneer gebeurt het? Veertig dagen na de wederopstanding. Klinkt dat bekend?

De oplossing voor jou, van mijn geest, is dat het allemaal tegelijkertijd en altijd gaande is. Er is feitelijk geen verschil tussen de tijd dat jij besloot hier te komen, dit te doen, en toen jij vertrok. Dat is een feit. We hebben eerder gesproken over de feiten van dopen, verlichting, wederopstanding en hemelvaart alsof zij discrete gebeurtenissen waren. Dat is de enige manier waarop ik jou het verhaal kon vertellen.

Het is eigenlijk allemaal een ding. Als jij eenmaal bent begonnen, als de verlichting eenmaal is voorgevallen, als jouw vuur eenmaal verlicht is, als jij God jou hebt horen vertellen dat jij Zijn geliefde Zoon bent, is jouw hemelvaart vanzelfsprekend. "Maar het zal toch op z'n minst veertig dagen in beslag nemen." Nee, nee, nee. Wat zeiden wij aan het begin van dit gesprek? Dat al de zogenaamden op elk moment in jouw lichaam kunnen plaatsvinden.

Jongens, het is een een of ander gracieus proces. Dit is niet een keurig klein voorval. Het is een explosie. Jij wordt ongedaan gemaakt; en inderdaad, het heeft nu in jou plaats. Jij kunt het vertragen, ontkennen, jij kunt zeggen "ik heb mijn ervaring van transfiguratie nog niet gehad." Alles wat dat zegt is: "ik wil dat het fenomenaal is liever dan nominaal. Of, jij zult zeggen; "toon mij dat en ik zal je geloven". Nonsens. Er is geen weg. Jij wilt het reduceren naar de associatie die ik jou heb gegeven. De verleiding is om dat te doen. Ik doe het niet, want alles wat jij doet is mij geloven en mij aanbidden. Wat goed zal dat doen? Ik ben gewoon het kwade. Ik ben buiten jou met een fenomenale capaciteit.

Het is hopeloos om bezorgd te zijn om die andere associatie. Hij is een overblijfsel van het continuum dat jij voorheen bezette. Onthoud jij dit broeder, er is geen wereld zonder jou. Waar jij ook denkt dat jij vandaan komt, als jij denkt dat jij komt van een wereld die op jouw komst wachtte, dat is niet waar. Het was gewoon jij de hele tijd. Voor jou, om dat te ontdekken, moet jij ergens beginnen terug te trekken van de projectie die de phantoom figuren, zoals Jezus ze noemt, omvat die jij hebt meegebracht om deze associatie te rechtvaardigen.

Het doel van deze bijbelklas is in jou te benadrukken dat deze ervaring van de fysiekheid van jouw dopen, verlichting, wederopstanding, en hemelvaart is, was wat Christenzijn is. Het is wat jij bent. Betwijfelen wij dat? Nee, iedereen weet dat dit het 'mystery' is dat elkeen van ons zal ervaren. En het is precies daar in de drie-dimensionale wereld die jij hebt gecreeerd – en nu heeft die een nieuw doel, ja toch? Alles wat jij ziet heeft welk doel? Jouw fysieke wederopstanding. Waar kunnen wij kijken?

In de Katholieke mass ringt de priester een bel, en zegt; "Christus stierf, Christus verrees, Christus zal opnieuw komen". Waarom zou hij opnieuw komen? Om jou een duwtje te geven, om jou over de rand van jouw angstige rand van niet bestaan te duwen. Verwelkom Hem dit keer. Tracht niet te bang te zijn. En als jij niet recentelijk naar een katolieke mess bent geweest, de meeste Walt Disney producties hebben de wederopstanding als hun thema. De Zwanenprinces. Rigoletto. Belle en het Beest is het klassieke voorbeeld – misschien heb je zelfs een kans het in de bioskoop te zien dit weekend.

Wat gebeurt er? Het beest sterft. "Nee, hij gaat niet echt dood" Bekijk de film. Hij sterft. Hij is dood, weg. Het is hopeloos. We zijn in wanhoop. En dan, wat gebeurt er? Daar voor je neus, in Techni-color, verrijst hij. Hij komt terug tot leven, en wat? Redt het Koninkrijk! Is hij zoals hij was voordat hij stierf? Ja, volmaakt. Met een paar ondefinieerbare karakteristieken. En het is niet alleen zijn fysieke voorkomen – alhoewel wat? Hij kijkt in de spiegel en herkent zichzelf niet. Het is het enige verhaal wat wij ooit werkelijk kunnen vertellen! Soms lijkt het zo gefragmenteerd dat jij het niet herkent. Maar kijk van dichterbij. Kijk. Kijk. De wereld is wat? Vergeven, en dan verdwijnt zij geheel...

Dit is een gedeeltelijke weergave van een opgenomen lezing gegeven door de openbarende geest van Master Teacher. Op de Master Teacher pagina bevindt zich een weergave van overige vertalingen uit zijn oeuvre

De resolutie van de droom

De Christus in jou is heel stil. Hij weet waar jij heen gaat en Hij leidt jou daar in zachtmoedigheid en zegening naartoe...

De vergeten melodie

Luister, en zie of jij je een aloud lied herinnert dat jij zo lang geleden kende en dat jou dierbaarder was dan iets...

Ervaring en waarneming

Het is onmogelijk niet te geloven wat jij ziet, maar het is overeenkomstig onmogelijk te zien wat jij niet gelooft...

Epiloog

Vergeet niet dat als deze reis eenmaal is begonnen dat het einde zeker is...

Aan het lichaam voorbij

Vrede zal zich met jou verenigen, simpelweg omdat jij bereid bent geweest alle beperkingen te laten gaan...

Het wegnemen van de sluier

Naast jou staat iemand die jou de kelk van Verzoening aanbiedt, want de Heilige Geest is in hem...