Pagina uit een notitieboek

Aantekeningen uit het notitieboek...

Tijd, ruimte, subjectieve werkelijkheid, transformatie, God en jij

Stel je voor als je kunt dat jij de wat lijkt op de meest ontzagwekkende, blunderende fout hebt gemaakt die ooit in een bepaalde situatie zou kunnen voorvallen. En toch vind jij jezelf zonder enige specifieke voorbije voorvallen die de huidige sytuatie in enige mate rechtvaardigen.

Jij bent geëxposeerd. Jij bent geopenbaard. Jij bent bloot gelegd. Jij bent verdedigingsloos. Jij bent prachtig kwetsbaar geworden. Jij ontwaart in een glorieus exposé waarin geen rechtvaardiging noodzakelijk of zelfs maar mogelijk is. Jij bent onschuldig geworden, en bevind door jouw eigenlijke aard jouw aardse trawanten niet schuldig.

-

Wil iemand mij misschien vertellen wat er mis is met een universum dat geheel vrij van strijd is? Het probleem is duidelijk dat de bron van strijd waarneming zelf is. Waarneming is naar eigen oordeel denken. Oordeel betrekt keuze, dat per definitie strijdig is.

-

De enige les die jij ooit dient te realiseren, is dat het onmogelijk is, los te denken van wat jij bent.

-

Dat "jouw Koninkrijk niet van deze aarde is" is absoluut onaanvaardbaar voor de Koninkrijken van deze aarde. Het drukt de zekerheid van vrijheid van dood uit. Alle aardse heerschappijen zijn gebonden aan het doodsproces. Alle aardbewoners maken een overeenkomst met dood. Eén die zij niet kunnen houden, want er is geen werkelijkheid in het idee van dood.

-

Het is voor een nieuw ontwaakte Meester aanvankelijk altijd verbijsterend om te ontdekken dat de manier waarop hij denkt een radicale transformatie heeft ondergaan. Zijn voorheen beperkte bewustzijns constructie had uiteindelijk niets met dit complete exposé van doen. Hij staat naakt met zijn eigen zekerheid. Hij heeft de capaciteit voor specifieke vergelijking verloren. De heelheid van zijn denken doet het objectieve rationeel van beperkt bewustzijn onvermijdelijk absurd lijken. Hij is in de positie geworpen van inzien dat zijn voormalige waardesysteem, gebaseerd op specifieke conclusies, bereikt door vergelijking en analyse, geen waarde, of zelfs maar werkelijkheid heeft. Hij vindt zich in een onlogische, onredelijke plaats. Hij moet nu omgaan met de absolute - ongekwalificeerde - zekerheid dat de objectief geconstrueerde wereld volslagen betekenisloos is, behalve voor de noodzaak om de openbaring voort te brengen die zijn eigen transcenderende bewustzijn voortbracht. Hij is alleen, wakker onder de slapenden.

Dit is een gedeeltelijke weergave van gedachten opgetekend op papiertjes, servetjes, en allerhande, die later bijeen zijn gebracht onder de titel "Master Teacher's notebook"
Hieronder bevindt zich een weergave van overige vertalingen uit zijn oeuvre:

De held van de droom

Het wonder van op elk moment jouw eigen identiteit voldoende los te kunnen laten om een volledige herassociatie te vinden...

Neem je bed op en wandel...

De totaliteit van de oplossing binnen handbereik...

De werkelijkheid van fysieke wederopstanding

"Mijn lichaam verdween omdat ik er geen illusies over had..."

De Heilige Geest van alle geesten

Van een geplaagd kot tot een prachtig herenhuis...

Palmzondag metafysica

Het alomvattende vermogen van de verlossing, en het verlies van van enige en elke gevestigde orde...

Wil jij mijn Valentijn zijn?

Wat is liefde in vredesnaam? Het is in ieder geval niet een vorm van uitwisseling... Liefde, liefde is uiteindelijk geven.

Kerst-mis

Ik ga voor een moment kerstmis met jou delen. Kerst Mis. Een "missie" van samenkomen om een kerstmis te worden...

Pinksteren, de wederopstanding...

Jezus' zijn lichaam transfigureerde en verrees, hoe verwoord je dat hij later in solide vlees aan de apostelen verschijnt?

De weg naar EmmaĆ¼s

Wie zou er meer verbaasd kunnen zijn dan Jezus, en wanneer jij beseft dat het jou overkomen is zoals hij...

Een cursus in wonderen dat het 12 stappen programma is...

Van herstel naar verlichting

De passie van Christus

De Goddelijke beproeving van fysieke verlichting...

De roep

Er is iets met een lege kerk. Je vraagt je af of God er is of niet. Zoals deze kerk leeg is...